Teroriştii voiau să arunce în aer în 2009 cea mai înaltă clădire din SUA

O grupare extremistă din SUA planifica în 2009 să arunce în aer turnul Sears Tower (până în 2009), în prezent Willis Tower din Chicago, cea mai înaltă clădire din SUA de la acea vreme, precum și studioul de televiziune din acest oraș din statul Illinois al popularei moderatoare tv americane Oprah Winfrey, relevă, într-un raport, organizația pentru apărarea drepturile omului din Statele Unite ale Americii, Judicial Watch, citată de TASS.

Astfel, teroriștii planificau să transporte substanțele explozive cu o furgonetă, dar poliția a reușit să dejoace planurile lor înainte ca ei să ajungă în oraș.

După cum menționează Judicial Watch, extremiștii puneau la cale aceste atentate în semn de protest față de campaniile militare ale SUA în Irak și Afganistan.

În complotul terorist de la Chicago au fost implicate cel puțin șase persoane, dintre care două proveneau din orașul El Paso, Texas, și care se află în prezent în închisoare. Unul dintre aceștia a fost reținut după ce, în august, cu o viteză amețitoare, se deplasa prin Chicago, cu un drapel al Statului Islamic atârnat de geamul mașinii. Al doilea este un imigrant ilegal și a ajuns după gratii după ce și-a pierdut permisul de conducere pentru că a fost prins beat la volan.

Construită în 1973, clădirea turn Sears Tower, devenită ulterior Willis Tower, a cărei înălțime fără turn este de 442 m, a fost timp de 25 de ani cea mai înaltă clădire din lume. Până de curând, ea a fost și cea mai înaltă clădire din SUA, dar anul trecut înălțimea sa a fost depășită de cea a unui zgârie-nori, construit pe locul turnurilor gemene World Trade Center, distruse în atentatul de la 11 septembrie 2001. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata