Tezaur de monede descoperit la Poiana Mică, exponatul lunii octombrie la MNIR

Muzeul Național de Istorie a României (MNIR) prezintă în luna octombrie, în cadrul micro-expoziției „Exponatul lunii”, un tezaur de monede – silicve și imitații de silicve – descoperit la Poiana Mică, județul Brașov, anunță Secția Relații cu Publicul a instituției muzeale, într-un comunicat.

Tezaurul a fost descoperit în luna mai a anului 2013 de către inginerul Ovidiu Popescu și este compus din 76 de monede de argint, silicve și imitații de silicve, aflate într-o stare de conservare foarte bună. Acesta este primul dintre tezaurele de silicve cunoscute ca fiind descoperite în România, care include imitații ce pot fi atribuite goților.

Monedele din tezaur se eșalonează cronologic între anii 351/355 d. Hr. și 367/375 d. Hr., conform datării emisiunilor romane oficiale, valoarea pieselor ridicându-se la o sumă care, în jurul anului 378 d. Hr., reprezenta, cu aproximație, valoarea soldei pe un an de zile a unui soldat roman.

Micro-expoziția, care va fi deschisă joi, începând cu ora 13,00, în Sala Lapidarium a muzeului, va putea fi vizitată până pe 31 octombrie. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata