The New York Times va desfiinţa 100 de posturi din cadrul redacţiei

Ziarul ”The New York Times” și-a anunțat marți planul de a renunța la o sută de posturi din cadrul redacției, ceea ce echivalează cu 7,5% din totalul angajaților săi, în cadrul eforturilor de a se adapta la era digitală, informează miercuri AFP.

„Desființarea locurilor de muncă este necesară pentru a ține sub control costurile și pentru a putea continua să investim în viitorul digital al New York Times”, au explicat proprietarul ziarului Arthur Sulzberger și directorul general Mark Thompson, într-un mesaj pentru angajați, citat de cotidianul american.

Potrivit acestuia, efectivele redacției (1.330) sunt în prezent la un nivel record, în parte deoarece publicația a făcut angajări pe parcursul anului pentru a-și extinde producția online și video. Conducerea va propune ziariștilor un plan de retragere voluntară și numai dacă va fi cazul, va recurge la concedieri.

Planul comunicat marți prevede și reconsiderarea unei părți a activității, începând cu numărul de rubrici și până la sumele cheltuite pentru realizarea unora dintre materialele publicate. Totodată, se va renunța la o aplicație pe mobil consacrată editorialelor, care nu a reușit să atragă un număr suficient de mare de abonați.

New York Times a trecut prin momente grele pentru a se menține profitabil în ultimii ani și pune acum accent pe produsele sale digitale pentru a compensa scăderea numărului de abonamente pentru versiunea sa tipărită. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata