„The Perfect Body”, noua reclamă a firmei Victoria’s Secret, stârneşte controverse în Marea Britanie

Noul anunț publicitar al firmei americane de lenjerie Victoria’s Secret – „The Perfect Body” – a stârnit o amplă polemică în Marea Britanie, în condițiile în care reclama sugerează că top-modelele slabe care apar în reclamă au „corpuri perfecte”, informează luni ziarul spaniol ABC.

Campania de marketing a stârnit critici pe rețelele de socializare pentru mesajul negativ și puțin sănătos pe care îl transmite, iar ulterior s-a lansat o inițiativă de strângere de semnături pentru a cere retragerea sau schimbarea mesajului său.

După lansarea campaniei „The Perfect Body” pe străzile Londrei și în magazinele online, criticile nu s-au lăsat așteptate și au invadat rețelele de socializare cu mesaje precum: „Cine i-a dat dreptul firmei Victoria’s Secret să decidă cum trebuie să fie corpul perfect? Nu trebuie să ne rușinăm de corpul nostru!”

Frances Black, o studentă britanică la Universitatea din Leeds, a mers chiar mai departe și a lansat o petiție pe site-ul Change.org, în care solicită firmei americane de lenjerie de corp „să își ceară scuze și să schimbe mesajul acestei campanii iresponsabile de marketing”.

Tânăra insistă că acest mesaj transmite concepții greșite cu privire la corpul uman și contribuie la creșterea problemelor derivate din lipsa de stimă față de propriul corp și la apariția tulburărilor alimentare. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES) Foto: captură video/Youtube.com

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata