Timiş: Protest împotriva parlamentarilor penali şi a celor care îi apără

Câteva zeci de timișoreni s-au adunat vineri seară, 27 martie, în Piața Victoriei pentru a protesta, sub genericul „Apel la decență”, împotriva parlamentarilor care au probleme cu justiția, dar și a celor care își apără colegii penali.

Cei prezenți au scandat lozinci prin care și-au manifestat dezacordul cu acest comportament al aleșilor din forul legislativ al țării. S-au auzit frecvent scandările „Jos penalii!”, „Marș la tribunal parlamentar penal!”, „Cine nu sare, ori e cu Șova, ori e prost de moare” sau „Nu mai suportăm, noi vă judecăm!”

Unul dintre revoluționarii timișoreni, Lucian Căldăraru, a adus o mătură ca simbol al „curățeniei de primăvară” din Parlamentul României.

Pe parcursul manifestării s-au reunit în jur de 100 de persoane. Protestul a fost autorizat și s-a derulat fără incidente.

Senatorii au respins miercuri solicitarea privind reținerea și arestarea preventivă a social-democratului Dan Șova, acuzat de săvârșirea a trei infracțiuni de complicitate la abuz în serviciu. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata