Timpul de folosire zilnică a telefonului mobil – indiciu al stării de spirit a utilizatorului

Persoanele care petrec zilnic prea mult timp folosind smartphone-ul nu se află într-o stare de spirit prea bună, afirmă un studiu publicat în ‘Journal of Medical Internet Research’, care a fost realizat pe un eșantion de 28 de persoane, bărbați și femei, timp de două săptămâni, relatează joi 7sur7.be.

S-a constat că o persoană deprimată utilizează smartphone-ul câte 68 de minute zilnic, față de numai 17 minute în cazul unei persoane fericite. Oamenii mai triști stau acasă în cea mai mare parte a timpului lor liber, după cum arată GSM-ul. lor.

‘Putem depista dacă o persoană prezintă simptome depresive și gravitatea acestora fără să îi punem întrebări’, spune doctorul David Mohr de la Northwestern University Feinberg School of Medicine, șeful echipei care a realizat studiul. Se știe că persoanele depresive au probleme în a-și recunoaște boala. ‘Vom putea detecta boala în mod pasiv, telefoanele putând furniza date discret și fără efort’, încheie cercetătorul. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata