Toate companiile care nu obţin profit vor intra într-un amplu proces de restructurare , declară ministrul Economiei

Ministrul Economiei, Constantin Niță, a declarat, joi, la Craiova, că toate companiile care nu vor obține profit în 2014 vor intra într-un amplu proces de restructurare.

Potrivit ministrului, echipele manageriale vor fi schimbate până când se va găsi echipa care va reuși să obțină profit, iar acțiunile vor fi vândute pe bursă, următoarea companie fiind Cuprumin.

„La Energie am vândut totul pe bursă. La fel voi continua și la Ministerul Economiei. De exemplu, Cuprumin este următoarea companie care va fi listată la bursă. Toate companiile care anul acesta nu vor obține profit vor intra într-un amplu proces de restructurare, adică schimbăm tot până reușim să punem o echipă managerială care poate să scoată profit. Astea sunt regulile după care mă conduc eu”, a afirmat Niță.

În legătură cu situația Fabricii de Avioane din Craiova, aflată încă în portofoliul statului, Niță a spus că există mai multe companii interesate de această fabrică, însă mai întâi trebuie „făcută să meargă”.

„Ne preocupă și Avioane Craiova. Suntem în discuții acolo cu tot felul de companii. Eu am un principiu: întâi să o facem să meargă și apoi să o vindem. Cred că este mai bine așa, decât s-o vindem când este într-o situație proastă și toată lumea îți dă un preț de nimic. De altfel, pe unde am trecut, așa am făcut”, a mai spus ministrul Economiei. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
1 Comentariu
  1. Pribeagul spune

    Corect.

    Dar facet-o odata, ca va expira termenul.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata