Top 10 oraşe americane preocupate de alimente bio

23

Portland, din statul Oregon, conduce în clasamentul orașelor americane în care interesul pentru alimentația bio este foarte mare, relatează Huffington Post, prezentând rezultatul unui studiu elaborat pentru firmele Campbell Soup Company și Sperling’s Best Places.

Pe următoarele locuri din acest top 10 s-au situat, în ordine, San Francisco (statul California), Providence (Rhode Island), Sacramento (California), Minneapolis (Minnesota), Boston (Massachusetts), Seattle (Washington), Austin (Texas), Philadelphia (Pennsylvania) și capitala federală, Washington, D.C.

Cercetarea sociologică a folosit date noi, precum și informații existente deja în legătură cu preferințele de consum ale americanilor. După cum a relevat în 2014 un studiu Gallup, 45 % dintre locuitorii din SUA caută alimente bio, tendința fiind mai pronunțată la nivelul orașelor, prin comparație cu mediul rural, iar ca zonă geografică, pe coasta de Vest a țării.

Preocuparea tot mai mare a americanilor de a include în meniul lor produse bio se constată clar în cifrele de afaceri ale comercianților. Prin urmare, în 2013, mega-retailerul Target a lansat brandul ‘Simply Balanced’, în care 40 % din produse sunt bio, iar firma Campbell a lansat recent pe piață un tip de supe bio. S-a pus în vânzare inclusiv hrană bio pentru câini.

O problemă care apare deseori în legătură cu acest subiect este caracterizarea exactă a alimentelor bio, pe care multă lume le consideră doar o extravaganță costisitoare.

Programul Organic Național din SUA (National Organic Program) definește alimentul bio ca pe un ‘produs în ferme în care se pune accentul pe resursele sustenabile și pe conservarea solului și a apei pentru a asigura păstrarea calității mediului pentru generațiile următoare’.

Sunt considerate 100 % bio, carnea, ouăle și lactatele provenind de la animale și păsări crescute fără hormoni și netratate cu antibiotice. În același timp, plantele de cultură 100% bio sunt cele pentru care nu s-au folosit pesticide sau fertilizatori sintetici.

În SUA, pot fi etichetate drept ‘bio’ doar produsele testate de un agent certificat prin Programul Organic Național, care este obligat să inspecteze ferma de proveniență a alimentelor. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata