Top 100 restaurante la care trebuie să mergi cel puţin o dată în viaţă

Restaurantul ”Pierre Gagnaire” din Paris, care poartă numele maestrului său bucătar, este primul din topul celor 100 de restaurante la care oricine ar trebui să meargă măcar o dată în viață, realizat de revista ”Le Chef”, scrie EFE miercuri.

Clasamentul a fost alcătuit pe baza opțiunilor exprimate de cei 512 chefi cotați cu două sau trei stele Michelin din întreaga lume și este dominat clar de restaurante din Franța.

Publicația, care difuzează și un top al maeștrilor bucătari, susține, într-un comunicat difuzat miercuri, că a prezentat prima ‘fotografie realistă a celor mai bune restaurante din lume’ și o ‘replică constructivă’ la topul organizat de revista britanică ‘Restaurant’. Acesta conține cele mai bune 50 de restaurante de pe glob, stabilite pe baza opțiunilor exprimate de maeștri bucătari, jurnaliști specializați și alți experți în gastronomie.

Potrivit Top 100 din ‘Le Chef’, în Franța se găsesc 31 dintre restaurantele la care este ‘neapărat’ să iei o masă, printre acestea figurând cele care aparțin unor ‘monștri sacri’ precum maeștrii bucătari Paul Bocuse, Alain Ducasse și Michel Bras.

Pe locul al doilea se situează Japonia, cu 13 restaurante, urmată de SUA și Italia, fiecare cu câte zece nume, inclusiv ‘Per Se’ a lui Thomas Keller și ‘Osteria Francescana’ a lui Massimo Bottura. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata