Tot mai mulţi medici părăsesc Grecia pentru a lucra în alte ţări, printre care şi România

Un număr tot mai mare de medici greci își părăsesc țara pentru a lucra în alte state din Europa, printre care și România, sau de pe alte continente, a relatat duminică Greek Reporter.

Datele celei mai mari asociații medicale din Grecia, Asociația Medicală Atena, arată că cel puțin 7.340 de medici au părăsit Grecia în ultimii șase ani din cauza problemelor serioase din sistemul de sănătate elen.

Începând cu 2010, numărul medicilor care părăsesc Grecia în căutarea unei slujbe mai bune în străinătate a crescut fără întrerupere. Se estimează că, din 2011, 5.406 de doctori au emigrat în străinătate.

Marea Britanie este cea mai populară destinație în rândul medicilor eleni care decid să-și părăsească țara, urmată de Germania și Suedia.

Potrivit unor date din ianuarie 2013, 1.327 de medici greci au plecat în Marea Britanie, 290 în Germania și 137 în Suedia.

Un număr mai mic de medici greci au emigrat în Elveția, SUA, Franța, Norvegia, Finlanda, România, Danemarca, Emiratele Arabe Unite și Arabia Saudită.  (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata