Toyota recheamă la service 362.000 de vehicule vândute la nivel mondial

Grupul auto japonez Toyota Motor Corp a anunțat miercuri, 12 noiembrie, că va rechema la service un număr total de 362.000 vehicule vândute în întreaga lume din cauza a trei defecte separate, transmite Reuters.

Anunțul vizează în principal 170.000 de sedanuri Camry, rechemate la service din cauza unei defecțiuni care ar putea provoca pierderea controlului vehiculului. Cea mai mare parte a vehiculelor afectate de acest defect se află în Europa, 120.000 de unități, urmate de 40.000 în Japonia. De asemenea, Toyota va rechema la service alte 105.000 de vehicule modelele Hiace, Regius Ace și Dyna, în principal de pe piața japoneză, pentru a înlocui o conductă de combustibil. În sfârșit, cel de-al treilea defect vizează 86.000 de vehicule Crown și Crown Majesta care vor fi rechemate la service pentru a repara un defect la centura de siguranță.

Constructorul nipon a subliniat că nu s-au înregistrat accidente sau răniri din cauza celor trei defecte.

Aceasta este a doua rechemare la service anunțată de Toyota în ultimele șase săptămâni, după ce la începutul lunii octombrie a rechemat în service un număr total de 1,75 milioane vehicule vândute în întreaga lume din cauza a trei defecte separate, printre care și o problemă la cilindrul de frână care ar putea afecta performanțele sistemului de frânare. Atunci acțiunea a vizat 1,05 milioane autovehicule din Japonia, 423.000 în SUA, 98.400 în China și 36.000 în Europa.

Toyota este mai mare constructor auto din lume, în condițiile în care în primele nouă luni a vândut mai multe vehicule decât rivalii Volkswagen și General Motors. Toyota a vândut un număr de 7,615 milioane vehicule la nivel mondial în primele nouă luni, în creștere cu 3% comparativ cu perioada similară a anului trecut. Cifra anunțată de Toyota include și vânzările realizate de diviziile sale Hino Motors Ltd. și Daihatsu Motor Co. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata