Tragedia Colectiv: Numărul celor decedaţi a ajuns la 44

Numărul celor decedați în tragedia din clubul Colectiv a ajuns, duminică, la 44, după ce alte douăsprezece persoane rănite în incendiul de săptămâna trecută au murit la Spitalul Floreasca,pitalul Bagdasar-Arseni şi la Spitalul de Arși din Capitală.

Dintre cei 16 răniți din incendiul de la club Colectiv, care au fost transportați în cursul nopții trecute în străinătate, doi au decedat, a declarat, sâmbătă, premierul interimar Sorin Cîmpeanu.

El a mai precizat că este vorba despre un pacient român și unul italian, transportați în Olanda.

„Pot să vă spun că unul a decedat în salvare, în drum spre spital, și celălalt, care a fost resuscitat într-o primă fază, a decedat în spital”, a spus Cîmpeanu.

Secretarul de stat Raed Arafat a precizat că la sosire toți pacienții au fost „ok”.

„Astăzi dimineață, au decolat cele două avioane, unul către Rotterdam (…) și unul către Bruxelles. La bordul avionului către Rotterdam au fost cinci pacienți intubați și alți trei neintubați, deci alți trei. La bordul avionului către Bruxelles, trei pacienți intubați și ventilați și alți cinci neintubați. Avionul de la Rotterdam a ajuns primul, fiind cel care a plecat primul din țară. La sosire, toți pacienții… și chiar am primit mesaje că au sosit toți pacienții ok, după care am primit mesaje, ulterior, în care ne-au zis ca s-a agravat starea la doi dintre ei, intrând chiar in stop cardiac. Unul în ambulanță și chiar un medic de la noi a continuat drumul cu el la spitalul din Rotterdam sub resuscitare, s-a încercat la spitalul din Rotterdam în continuu resuscitarea lui, dar fără absolut fără niciun succes. Celălalt pacient s-a întâmplat după ce a a plecat și la sosire la spital, unde s-a încercat resuscitarea, am fost anunțați de către autoritățile olandeze că este sub resuscitare și ulterior declarat decesul„, a arătat Arafat.

El a adăugat că ambii pacienți au aveau leziuni grave și au intrat în stop cardiac.

„Ambii pacienți aveau leziuni grave și, din cauza leziunilor de inhalare, nu numai din cauza arsurilor, și așa cum în țară am avut patru decese azi dimineață care au apărut brusc la patru pacienți, deci stopuri cardiace, din păcate acești doi pacienți au intrat în stop cardiac la un anumit moment. Deci, unul pe timpul transportului, unul la sosire la spital”, a explicat Arafat.

De asemenea, Cîmpeanu a arătat că tot sâmbătă alte patru decese au fost confirmate la spitalele din București: două la Spitalul de Arși, unul la Spitalul Universitar și altul la Spitalul Floreasca.

La Spitalul Floreasca mai sunt internați doi pacienți în stare critică, precum și alți pacienți în stare gravă.

Ioan Lascăr a explicat că gravitatea cazurilor este dată în special de arsurile de căi aeriene și de substanțele toxice inhalate în incendiul din Colectiv.

„La noi, au sosit 56 de răniți, în noaptea accidentului, am oprit 14, în starea cea mai gravă, restul fiind distribuiți la celelalte spitale”, a mai arătat Lascăr. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata