Traian Băsescu: Elena Udrea mi-a adus la cunoştinţă despre neregulile de la ANRP

25

Fostul președinte Traian Băsescu a declarat că Elena Udrea l-a informat despre neregulile de la Autoritatea Națională pentru Restituirea Proprietăților (ANRP) și că și-a asumat sarcina de a transmite acest lucru structurilor abilitate în culegerea informațiilor și probelor.

„Informarea președintelui este largă. (…) Problema este dacă rămâne captiv informațiilor de la servicii sau utilizează soluțiile pe care le-am utilizat eu, pentru a percepe semnale și a le distribui instituțiilor cu care este în relații. (…) Printre cei care mi-au semnalizat probleme grave la ANRP a fost și Elena Udrea, deci vă confirm că a făcut acest lucru. Ea doar avea doar informații de la cei care veneau să reclame la ea, oameni interesați, sau din discuții cu parlamentarii. Cel care și-a asumat să transmită structurilor care să culeagă informații și probe am fost eu”, a spus duminică Traian Băsescu, după ce a participat la Congresul PMP.

El a arătat însă că nu numai Elena Udrea l-a informat despre neregulile de la ANRP și că știa despre acestea și din alte surse.

„Afirmația doamnei Udrea — că m-a informat despre neregulile de la Autoritatea Națională pentru Restituirea Proprietăților — este corectă. Dar președintele este conectat și la alte surse de informații, precum sinteza de presă din fiecare dimineață în care i se subliniază elementele care sunt declarate în interiorul instituției ca priorități: corupție, fraudă economică ș.a. O altă sursă extrem de importantă pentru președinte este Departamentul de Relații cu Publicul. (…) Periodic se face o sinteză a sesizărilor și constați că sunt reclamații cu privire la modul de desfășurare a procesului de restituire. Legătura cu oamenii politici. Nu este Elena Udrea singurul om politic cu care eu am avut legătură și de la care am preluat semnale”, a mai arătat Băsescu.

El a adăugat că rezultatul acestor reclamații, printre care și cele ale Elenei Udrea, a fost că după aproximativ șase luni s-a produs prima punere sub acuzare a unui vicepreședinte al ANRP.

Întrebat despre afirmațiile Elenei Udrea referitoare la prim adjunctul directorului SRI Florian Coldea, Traian Băsescu a declarat: „Mi-a spus, dar președintele nu are niciun mijloc de verificare. Singura instituție care legal controlează serviciile de informații este Parlamentul”. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata