Traian Berbeceanu, trimis în judecată de DIICOT

Traian Berbeceanu, fostul comisarul-șef al BCCO Alba Iulia, a fost trimis miercuri, 16 iulie, în judecată de procurorii DIICOT, el fiind acuzat de mai multe infracțiuni, printre care spălare de bani, luare de mită și fals în înscrisuri sub semnătură privată.

În același dosar au fost deferiți justiției Gheorghe și Anca Rusu, acționari ai SC Uranus Junior 2003 SRL, Ion Vasile Urs și Mihai Adrian Mihalache, ambii acuzați de mărturie mincinoasă.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, în cursul anului 2011, în calitate de ofițer de poliție judiciară cu gradul profesional de comisar șef și având funcția de șef al Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Alba, Traian Berbeceanu este acuzat că a sprijinit un grupul infracțional organizat din care făceau parte Gheorghe Rusu, Dorin Cupețiu și alte persoane.

Astfel, polițistul a primit de la Gheorghe și Anca Rusu un autoturism marca VW Passat CC Trav. 2.0 TDI, în valoare de aproximativ 20.000 de euro, în schimbul furnizării către aceștia a unor date și informații privitoare la cercetarea lor sau a SC Uranus Junior 2003 SRL ori a altor persoane din aceeași grupare criminală în cauze penale sau în legătură cu efectuarea unor percheziții domiciliare.

De asemenea, Berbeceanu este acuzat că, în perioada mai — octombrie 2012, i-a divulgat lui Dorin Cupețiu, prin intermediul lui Gheorghe Rusu, împrejurarea că în data de 10 mai 2012 se vor efectua percheziții (în dosarul nr.71/D/P/2011 instrumentat la nivelul DIICOT — Alba-Iulia) la domiciliile lui Cupețiu, Dan Balint, Călin Udrea și Dorin Șionei.

De asemenea, Berbeceanu i-a spus lui Dorin Cupețiu faptul că se vor efectua, în data de 8 octombrie 2012, percheziții la domiciliul acestuia.

Procurorii DIICOT îl mai acuză pe polițist că a disimulat adevărata natură a circulației autoturismului marca VW Passat CC, creându-se aparența, contrară realității, a transmiterii acestui bun din patrimoniul SC Uranus Junior 2003 SRL către Berbeceanu în temeiul unei convenții oneroase translative de proprietate materializate prin perfectarea unor înscrisuri falsificate, cunoscând că, în realitate, autoturismul a fost remis cu titlu gratuit ca mită.

De asemenea, Berbeceanu este acuzat că, în cursul anului 2011, i-a ajutat pe Gheorghe și Anca Rusu să își însușească fraudulos din patrimoniul SC Uranus Junior 2003 SRL autoturismul marca VW Passat.

Dosarul se va judeca la Tribunalul București. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata