Transalpina se va deschide cel mai devreme în 1 iunie

DN 67 C Transalpina nu va fi deschisă mai devreme de 1 iunie, în unele zone zăpada atingând o înălțime chiar și de doi metri, a declarat vineri, șeful Secției Drumuri Naționale Târgu-Jiu, Ion Tudor.

Drumarii gorjeni vor interveni pe o distanță de 10 kilometri, până la Obârșia Lotrului, cu utilaje proprii, iar dacă va fi nevoie se va apela și la Secțiile de Drumuri Naționale Vâlcea și Mehedinți.

„Dacă ținem cont că și luni noaptea spre marți a fost lapoviță în zona Munților Parâng, cu siguranță pe vârf a nins. La ultima verificare făcută, atât cât am putut să urcăm, zăpada era mare, sunt zone unde a fost viscolită, s-a tasat și cred că are și doi metri. Sunt și porțiuni unde zăpada s-a mai topit pe drum, dar încă este pe versanți și există riscul să se producă avalanșe de mici proporții, care să acopere din nou drumul. Deocamdată nu putem să intrăm să desfășurăm acțiunile de deszăpezire atât timp cât e zăpadă pe versanți, așteptăm după 15 mai să vedem cum va fi vremea, dacă se încălzește mai mult, și, în funcție de situație, îl vom informa pe domnul director al CNADNR, Narcis Neaga, și se va dispune cu siguranță degajarea drumului”, a menționat Ion Tudor.

Ion Tudor a explicat că cei care vor tranzita drumul când acesta va fi deschis trebuie să fie precauți, pentru că lucrările nu au fost finalizate în zonă.

„Nu va fi ușor, nu vom putea folosi frezele pentru că sunt mulți bolovani în zăpadă, dar așa cum am rezolvat anul trecut vom rezolva și în acest an. Interesul nostru este să deschidem drumul cât mai repede, dar trebuie să ținem cont că este șantier, este totuși un drum neterminat, sunt încă destul de multe probleme de rezolvat legate de siguranța rutieră și semnalizare, marcaje vrem să facem cât de repede se poate și dacă se poate, acolo unde vom avea posibilitatea, să punem și parapeți.

Vom încerca să asigurăm cât mai multe elemente de siguranță rutieră. În niciun caz nu discutăm de deschiderea drumului mai devreme de 1 iunie, dar puțin probabil să fie 1 iunie”, a mai afirmat șeful Secției Drumuri Naționale Târgu-Jiu. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata