Un fermier român a cumpărat o combină care a intrat în Guinness World Records – 551 de tone de grâu recoltate în 8 ore

Victor Chivu, fermier din Teleorman şi unul dintre cei mai importanţi cultivatori şi cunoscători ai rapiţei din România, a achiziţionat, în cadrul cele dea de-a patra ediţii a expoziţiei în câmp AgriPlanta – RomAgroTec 2014 ce s-a desfăşurat între 5 şi 8 iunie la Fundulea, o combină de top al cărei preţ depăşeşte 350.000 de euro, scrie agrointel.ro.

”Da, aveam nevoie de una dintre cele mai mari combine din România. Şi pentru rapiţă, şi pentru grâu, şi pentru floarea-soarelui. Am studiat oferta tuturor companiilor, am negociat cu fiecare în parte, şi până la urmă m-am oprit la New Holland. Am bătut palma, am semnat actele în urmă cu câteva minute” a spus sâmbătă Victor Chivu, în exclusivitate pentru Agrointeligenţa.

Fermierul, care a fost nominalizat în finala premiilor Capital 2014, a precizat că a avea nevoie de această investiţie pentru că instabilitatea vremii în România, accentuată în ultima vreme, îi obligă pe agricultorii care vor să facă performanţă să recolteze cât mai repede de pe întreaga suprafaţă, atunci când fereastra de oportunitate meteorologică apare.

Modelul achiziţionat de Victor Chivu este CR9090 T4, vândut în România de NHR Agropartners, este vârful de gamă al modelelor de combină New Holland şi are un preţ de catalog de 385.000 de euro. ”Am scos un discount bun, am negociat şi avansul, şi condiţiile de creditare, sunt mulţumit. De abia aştept să bag combina în câmp. Am primit şi headere pentru diverse culturi. Grâul arată bine, am făcut ultimul tratament, la 15 iulie ar trebui să începem secerişul. Rapiţa este de nota 8, sunt mulţumit, la fel şi cu floarea-soarelui”, a adăugat fermierul.

Modelul CR9090 a stabilit un nou record mondial stabilit de o combină. Acest record, înscris în Cartea Recordurilor – certificat de Guinness World Records – a fost facut cu o combină New Holland CR9090 Elevation, cu un hader Varifeed 10.7m pe data de 26 septembrie 2008 în Northumberland (Marea Britanie) şi a constat în recoltarea 551,61 tone de grâu în 8 ore. Cantitatea medie recoltată pe oră a fost de 68,95 tone, umiditatea medie a boabelor a fost de 17%, pierderile medii de 0,5% iar consumul de combustibil a fost de 1,3 litri pe tone de boabe.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata