Tratamente naturiste pentru riduri

11

Procesul de îmbătrânire, un proces cât se poate de natural, a devenit în societatea modernă actuală o problemă esenţială atât pentru femei, cât şi pentru bărbaţi. Este adevărat că femeile sunt cele mai afectate atât pe plan fizic cât şi emoţional de această îmbătrânire a pielii, şi caută diverse soluţii şi tratamente, creme miraculoase pentru estomparea ridurilor.

Dar ar trebui să luăm în calcul şi metodele naturiste, la îndemâna oricui, care nu sunt nici foarte costisitoare, şi nici nu ne consumă prea mult timp şi energie.

Masajul cu ulei de măsline si ulei de cocos

Atât uleiul de măsline cât şi cel de cocos au proprietăţi hidratante asupra tenului, lăsând pielea mai catifelată, cu un aspect sănătos, luminos şi fără riduri. Săptămânal, poţi face acest tratament naturist, prin aplicarea câtorva picături de ulei de măsline sau ulei de cocos pe faţă, pe gât, în principiu pe zonele afectate de riduri, şi poţi masa uşor, fin, după care este recomandat să clăteşti cu apă călduţă şi pielea va redeveni fină şi elastică. Efectele se vor observa de la prima folosire.

Albuşul de ou, eficient in tratarea ridurilor

Obţineţi o mască cât se poate de ieftină, naturală şi eficientă, pe care o puteţi folosi în fiecare zi, din două albuşuri de ou bătute spumă, pe care le puteţi aplica pe toată faţa sau doar pe zonele afectate şi să lăsaţi să acţioneze timp de jumătate de oră, după care clătiţi cu apă rece din abundenţă. Pielea îşi va recăpăta în timp elasticitatea.

Puteţi folosi albuşul de ou şi pentru a prepara o mască antirid cu smântână. Această mască este recomandată înainte să participaţi la ocazii şi evenimente speciale. Faceţi o mască din un albuş de ou şi o lingură de smântână, şi lăsaţi să acţioneze timp de jumătate de oră.

 Albuşul de ou poate fi folosit şi în combinaţie cu uleiul de măsline extra virgin, pentru a crea o mască antirid chiar în confortul propriei dumneavoastră case. Aplicaţi masca dintr-un albuş de ou şi o lingură de ulei de măsline, lăsaţi jumătate de oră să acţioneze, apoi clătiţi. Această mască se aplică înainte de culcare.

„Lapte şi miere”

Da, puteţi prepara o mască din lapte şi miere şi ridurile vor dispărea. Laptele curăţă porii şi mierea hidratează pielea, combinaţia perfectă. Obţineţi o mască din o lingură de lapte proaspăt şi o lingură de miere şi masaţi faţa cu acest amestec. Lăsaţi să acţioneze timp de un sfert de oră şi clătiţi cu apă din abundenţă.

Exfoliaţi pielea in mod natural

Obţineţi un amestec exfoliant perfect dintr-o lingură de mălai şi una de miere. Aplicaţi această faţă cu efect exfoliant pe faţă, apoi clătiţi din abundenţă. Un alt exfoliant natural poate fi obţinut dintr-o linguriţă de zahăr brun şi una de ulei de măsline, amestecate până se obţine o pastă cu care masaţi faţa. Celulele moarte vor fi înlăturate, iar pielea va arăta mai tânără.

Tonifiaţi pielea in mod natural

Cum vă puteţi tonifia pielea în mod natural? Obţineţi o loţiune tonifiantă dintr-o ceşcuţă de apă de trandafiri, o lingură de suc de lămâie şi cinci picături de ulei de migdale. Aceste ingrediente se amestecă, se pun într-o sticluţă, şi, după ce exfoliaţi pielea, înainte să aplicaţi măştile antirid naturiste, tamponaţi faţa cu acastă soluţie.

Alte tratamente antirid naturiste

 Vă puteţi masa pielea cu struguri albi. Scoateţi sâmburii din strugurii albi, copţi, parfumaţi, şi masaţi bine pielea în zonele predispuse la riduri. Clătiţi faţa după douăzeci de minute. Mai mult decât atât, tot în această categorie de măşti antirid naturale intră şi masca cu banane. Pisaţi bine o banană şi aplicaţi crema rezultată pe faţă. Va face minuni pentru tenul dumneavoastră.

Zeama de lămâie curăţă foarte bine tenul, iar, o linguriţă din această licoare miraculoasă, în combinaţie cu o piersică coaptă bine pasată, poate rezulta o mască antirid minunată. Aplicaţi masca şi lăsaţi-o un sfert de oră să acţioneze.

Ceaiuri si creme naturale cu efect antirid

În această categorie intră ceaiul de muşeţel, ceaiul verde şi ceaiul negru. Pentru ridurile din jurul ochilor se tamponează zona cu infuzia călduţă rezultată din aceste ceaiuri (niciodată în amestec), sau, se pot aplica pliculeţele de ceai după ce aţi preparat infuzia cu ajutorul acestora, pe fiecare ochi.

Pliculeţele trebuie să nu fie fierbinţi. Se lasă să acţioneze timp de un sfert de oră. Crema de gălbenele, de asemenea, se poate aplica zilnic ca şi tratament preventiv sau pentru tratarea ridurilor.

Luca Cătălin

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata