Trend turistico-gastronomic: Bucătarii de lux îşi dezvăluie metodele secrete de a fi pe placul clienţilor

 

Unii proprietarii de hoteluri încearcă să facă totul pentru a fi pe placul clienților: recent, mai multe hoteluri au decis să își invite oaspeții în bucătăriile propriilor restaurante pentru a le oferi o serie de lecții scurte, dar intensive, de gătit, relatează DPA.

Trei hoteluri — din Germania, Elveția și Seychelles — ne arată ce presupune acest nou trend turistico-gastronomic.

La Berlin, în elegantul Hotel Adlon din apropierea Porții Brandenburg, Daniel Lengsfeld, bucătarul-șef al restaurantului Sra Bua, specializat în bucătărie asiatică, își inițiază oaspeții în secretele unor preparate precum curry, sushi, dim sim (gogoși umplute cu carne sau legume, originare din China, n.red.) sau rața thailandeză. Timp de patru ore, după-amiaza, Lengsfeld și oaspeții amatori de delicii culinare se adună în jurul cuptoarelor din bucătaria restaurantului și pregătesc împreună preparatele unui meniu care în aceeași seară va fi oferit spre degustare participanților la lecțiile de gastronomie.

La Park Weggis Hotel, de pe malul Lacului celor Patru Cantoane, amatorii se pot înscrie la cursuri de o zi la Sparks — restaurantul condus de chef Florian Gilges — un local cu 15 puncte Gault Millau. Preparatele la Sparks variază în funcție de sezon. Dacă tema primăverii este intitulată sugestiv „pădure și fânețe”, toamna este sub semnul „rădăcinilor și al jocului”. Nu în ultimul rând, preparatele pe bază de pește și fructele de mare sunt subiectul unora dintre cursurile oferite de restaurant. După o zi petrecută în bucătărie, seara, cursanții pot degusta preparatele gătite sub supravegherea chef-ului Gilges.

Un alt hotel care a adoptat acest trend este Maia Resort din Insula Mahe din Seychelles, unde oaspeții îl pot însoți pe bucătarul șef în piața locală sau culege ingrediente din grădina proprie a hotelului. Urmează apoi pregătirea unor specialități, cum ar fi salata cu inimi de palmier, curry cu caracatiță și pește, curry cu liliac, gemul din fructele arborelui Jack sau desertul special al Insulelor Seychelles, Daube de Banane.

Și aceasta nu e tot: oaspeții pot învăța să prepare dulciuri la un curs oferit în comun de grădinar și de patiserul șef al complexului. În grădinile extinse ale hotelului, turiștii pot pleca în căutarea unor ingrediente ca scorțisoară, mentă, avocado, banane sau piper, iar, ulterior, în bucătărie, specialistul îi va ajuta să prepare propria lor colecție de dulciuri pe bază de ciocolată. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata