Tudor Breazu, arestat preventiv în dosarul „Gala Bute”

22

Tribunalul București a decis duminică, 8 februarie, arestarea preventivă pentru 30 de zile a omului de afaceri Tudor Breazu, un apropiat al Elenei Udrea, fost consilier în Ministerul Turismului, reținut anterior de procurorii DNA în dosarul Gala Bute.

Decizia nu este definitivă și poate fi contestată la Curtea de Apel București.

Omul de afaceri Tudor Breazu ar fi primit bani drept mită sub forma unor contracte fictive de publicitate, iar ulterior banii ajungeau la Elena Udrea, ar fi constatat procurii DNA, potrivit unor surse judiciare.

Sursele citate au explicat că după ce administratorul încasa de la Ministerul Dezvoltării banii pentru lucrările efectuate, în baza contractului încheiat 10% s-ar fi întors la Elena Udrea, sub formă de mită, prin intermediului lui Tudor Breazu.

Aceleași surse au afirmat că modalitatea de primire a mitei ar fi fost că administratorul vira bani în contul lui Breazu, sub formă de contracte fictive de publicitate, iar acesta îi dădea Elenei Udrea.

Tudor Breazu, un apropiat al fostului ministru Elena Udrea, a fost reținut sâmbătă de procurorii DNA în dosarul „Gala Bute”.

Potrivit surselor citate, Breazu este acuzat de complicitate la luare de mită, suma fiind de 50.000 de euro. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata