TULBURĂTOR: Înregistrări VIDEO cu dezastrul produs în această săptămână de ruperea barajului iazului unei mine de aur din Canada. Proiectant comun cu cel de la Roşia Montană!

0

 Deşi au trecut 4 ZILE  de la dezastru, presa centrală din România aproape că nu a scos o vorbă despre acest eveniment catastrofal. Măi să fie!!! Nu or fi aflat, deşi sunt cu ochii pe toate evenimentele externe, sau sunt plătiţi să tacă? A, cred că ştiu: au luat atât de mulţi bani pe publicitatea de la Roşia Montană Gold Corporation încât nu-şi pot trăda clientul. În schimb, ne trădează pe noi! Tocmai de aceea, făceţi-vă o misiune de onoare şi responsabilitate din răspândirea acestor informaţii, ca să afle cât mai mulţi!

„Cunoaşteţi declaraţiile legate de siguranţa viitorului baraj al iazului de decantare de la Roşia Montană care va fi construit din arocamente la ”cele mai înalte standarde de siguranţă cunoscute”?

La ”cele mai înalte standarde de siguranţă cunoscute” a fost construit şi barajul iazului de decantare al exploatării de aur şi cupru a companiei Imperial Metals de la Muntele Polley, din Canada. La începutul acestei săptămâni, în noaptea de 4 august, ”cele mai înalte standarde de siguranţă cunoscute” s-au dovedit insuficiente, barajul din arocamente s-a prăbuşit şi cinci milioane de metri cubi de deşeuri toxice s-au revărsat în valea Hazeltine Creek şi lacurile Quesnel şi Polley, iar dezastrul se extinde.

Proiectanţii barajului iazului de decantare din Canada, rupt în această săptămână, au lucrat şi pentru Gabriel Resources pentru barajul vizat la Roşia Montană!

Priviţi, mai jos, înregistrările video ale dezastrului şi reportajele realizate de jurnaliştii de la Global News. Și nu comparaţi întru totul cu barajul de la Roşia Montană.

Barajul de la Roşia Montană va fi mult mai înalt într-o vale mult mai îngustă (implicit, cu o presiune pe baraj mult mai mare decât în cazul Polley). Mai mult, în zona imediat expusă riscului în avalul barajului de la Roşia Montană (localităţile Abrud, Roşia Montană – Gura Roşiei, Cărpiniş -, Câmpeni, Bistra, Lupşa, Baia de Arieş etc.) locuiesc aproximativ 20.000 de oameni, comparativ cu cele aproximativ 300 de gospodării din avalul barajului de a Muntele Polley.”

 

Mihai Goţiu

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata