Tulcea: Automate pentru eliberarea permiselor de acces în Delta Dunării

Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării (ARBDD) a întocmit fișa de achiziție a unui automat care va elibera permise de acces și de pescuit în Delta Dunării.

Guvernatorul Rezervației, Lucian Simion, și-a exprimat speranța ca automatul să intre în posesia ARBDD până la finele anului curent, iar în 2015 ARBDD să achiziționeze alte patru asemenea aparate.

„Primul automat de eliberare a permiselor de acces în Deltă va fi instalat la sediul ARBDD, pentru că nu de puține ori turiștii s-au lăsat păgubași în fața cozii de la sediul nostru. Automatele pe care vrem să le achiziționăm anul viitor din fonduri proprii vor fi amplasate în centrele noastre care au înregistrat un număr mai mare de vizitatori”, a declarat guvernatorul Rezervației, Lucian Simion.

El a mai spus că dorește ca Administrația să revină la sistemul anterior care le permitea operatorilor turistici să încaseze de la vizitatori contravaloarea permiselor de acces și de pescuit în Deltă, sistem inoperabil în ultimii ani din cauza modificărilor aduse Codului Fiscal.

„Vrem să scoatem la licitație serviciul de eliberare a permiselor de acces și de pescuit în Deltă. Profitul din aceste activități s-ar putea cel puțin dubla”, a menționat guvernatorul Simion.

Și în anul 2011, conducerea ARBDD a anunțat că dorește achiziționarea unor automate pentru eliberarea permiselor de acces în Deltă, însă intenția de la acea vreme a autorităților nu s-a concretizat.

Persoanele care vizitează Delta Dunării trebuie să plătească la ARBDD un tarif care variază de la 5 la 30 de lei, în funcție de perioada sejurului. De asemenea, pentru practicarea pescuitului recreativ, vizitatorii trebuie să plătească un permis care costă de la 10 la 30 de lei, în funcție de perioada de valabilitate a acestuia. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata