Turnul Eiffel de ciocolată, pentru îndrăgostiţii care nu ajung la Paris

27

Ciocolatierul Florin Balan, care deține un atelier în orașul Cisnădie (județul Sibiu), a găsit o soluție ingenioasă și ieftină pentru îndrăgostiții care nu ajung să își mărturisească dragostea în orașul iubirii, la Paris (Franța): le-a creat Turnul Eiffel din ciocolată.

„De anul trecut am început să realizăm Turnul Eiffel, în ciocolată, desigur la dimensiuni mult mai mici. Practic, Turnul Eiffel realizat de noi din ciocolată cu lapte și ciocolată neagră are o înălțime de 42 de centimetri și cântărește 700 de grame. Este un produs de succes. În funcție de sezon, montăm diverse accesorii pe Turnul Eiffel. Dacă de Crăciun Moșul a ajuns pe Turn, acum, în acest sezon, la cererea clientului, putem pune orice îi place. Spre exemplu, inimioare sau viori în miniatură. Turnul Eiffel, fără accesorii, costă 150 de lei”, a precizat Florin Balan.

Dacă adevăratul Turn Eiffel din Paris a înregistrat anul trecut un număr record de vizitatori, (7,1 milioane de oameni) replica sa din ciocolată, din atelierul din orașul Cisnădie, își face loc cu succes în opțiunile pentru un cadou deosebit sau un desert inedit în rândul românilor, iubitori ai ciocolatei fine. „Turnul” este realizat din ciocolata Callebaut, considerată a fi printre  cele mai bune din lume.

Acest Turn Eiffel din ciocolată se poate cumpăra, în România, deocamdată doar de la atelierul ciocolatierului Florin Balan.

Abia întors de la Bocuse d’Or, cel mai important concurs dedicat chefilor, desfășurat la Lyon (Franța), Florin Balan încearcă în atelierul său să dea tonul bunului gust în materie de ciocolată. Florin Balan este singurul român care a asistat la ultimele ediții ale Campionatului Mondial al Ciocolatierilor din Paris și primul care a participat, cu o concurentă din România, la preliminariile acestui concurs.

Una din recomandările  lui Florin Balan, este un trifoi norocos, nu cu patru foi, ci cu patru inimi. Desigur, totul din ciocolată.

„Cel mai cerut produs al nostru în această lună a iubirii, este un trifoi din patru inimi, realizat din ciocolată albă, neagră sau cu lapte. Trifoiul cu patru inimi cântărește în total 600 de grame și conține mai multe inimioare și buze din ciocolată, cu diverse arome și culori. Practic, ne-am străduit să satisfacem toate gusturile. Prețul unui astfel de trifoi cu patru inimi este de 100 de lei„, a explicat Florin Balan.

Sute de inimioarele de ciocolată, împreună cu alte sute de buze roșii și roz, fiecare cântărind între 10 și 15 grame, au fost realizatesăptămâna trecuta, în atelierul de la Cisnădie.

Varietatea de arome care însoțesc inimioarele și buzele din ciocolată fascinează orice gurmand, iubitor al acestui afrodisiac: buze roșii, roz și chiar portocalii, din ciocolată, umplute cu diverse creme, realizate din portocale, banane, scorțișoară, alune, vanilie sau frișcă.

Trendul în materie de ciocolată, în acest an, sunt culorile pastel, conform ciocolatierului Florin Balan. „Ultimul trend se referă la culorile pastel, la combinațiile de arome din fructe exotice, cum este mango, portocală, kiwi, fructul pasiunii.”

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata