Ucraina: O sută de deţinuţi au evadat dintr-o închisoare din Doneţk, avariată de tiruri de artilerie

Peste o sută de deținuți au evadat dintr-o închisoare cu regim sever din Donețk, unul din principalele bastioane ale insurgenților proruși înarmați, după ce clădirea a fost avariată de tiruri de artilerie, a anunțat luni primăria acestei capitale regionale din estul Ucrainei, citată de France Presse și RIA Novosti.

‘La 10 august seara (duminică), în urma bombardamentelor, un obuz a lovit o zonă rezidențială a coloniei penitenciare nr.124 în cartierul Kirov. Un deținut a fost ucis și alți trei — răniți’, a indicat primăria pe site-ul său internet. Agenția RIA Novosti relatează că în total 18 deținuți au fost răniți, dintre care trei mai grav.

‘O revoltă a izbucnit și 106 persoane au părăsit locul de detenție. De dimineață, o parte dintre ei s-a întors la penitenciar’, potrivit primăriei.

Proiectilele au afectat, de asemenea, cartierul general al penitenciarului, stația electrică și zona industrială a închisorii.

Multe transformatoare electrice din oraș — aproximativ 150, conform RIA Novosti — au fost lovite de obuze în noaptea de duminică spre luni, provocând o penurie de electricitate în mai multe cartiere.

La Donețk, principalul bastion al insurgenților proruși, teatrul unor lupte crâncene la sol și atacuri aeriene de mai multe zile, tirurile artileriei grele au fost auzite pe parcursul nopții de un jurnalist AFP. Potrivit acestuia, blindate ale rebelilor au fost văzute trecând prin oraș.

În urma unui bombardament duminică, s-au spart geamurile unei maternități din centrul orașului, dar nu s-au înregistrat victime. Mamele și nou-născuții s-au refugiat într-o pivniță.

Autointitulatul ‘premier’ separatist Aleksandr Zaharcenko a recunoscut sâmbătă că Donețkul este ‘încercuit’ de către armata ucraineană și se află în pragul unei ‘catastrofe umanitare’. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata