Un australian de 70 de ani, cel mai vârstnic înotător care a traversat Canalul Mânecii

Un australian de 70 de ani este de miercuri, 20 august, cel mai vârstnic înotător care a traversat Canalul Mânecii, performanță pe care a sărbătorit-o cu câteva pahare de bere, ‘din motive medicale’, relatează joi AFP.

Plecat din Dover (Anglia), Cyril Baldock a înotat 12 ore și 45 de minute distanța de 34 km până la Cap-Gris-Nez de pe coasta franceză. La 70 de ani și nouă luni, australianul depășește precedentul record, deținut din 2011 de un britanic, Roger Allsopp, cu cinci luni mai tânăr.

‘Beau câteva beri însă doar din motive medicale, ca să dorm’, a glumit septuagenarul într-o declarație pentru agenția de presă australiană, AAP. ‘După zece ore de înot, am trecut prin 30 de minute grele și eram puțin îngrijorat. Mă dureau brațele și nu avansam prea repede, dar am continuat’, a adăugat înotătorul.

Recordul său s-ar putea să nu dureze însă prea mult deoarece australianca Irene Keel (73 de ani) se pregătește să parcurgă înot cei 34 de kilometri ai strâmtorii Dover în zilele următoare. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES) Foto: Cyril Baldock/Twitter

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata