Un băcăuan pedalează într-un tur al României de 5.000 de km ce vizează strângerea de fonduri pentru ajutorarea a 28 de adolescente

Ciclistul Anton Duma a pornit, duminică, 15 iunie, din municipiul Bacău și va efectua un tur al României în lungime de 5.000 de km pentru a strânge fonduri pentru ajutorarea a 28 de adolescente ocrotite în prezent prin proiectul ,”Centrul de Integrare al Tinerilor” al Asociației „Betania” din municipiu.

„Mesager al acestei inițiative, Anton Duma va pedala având obiectiv să adune 5.000 de euro, sumă prin care ca să ajute niște adolescente în unica lor șansă actuală să pornească în propria lor călătorie prin viață”, a declarat  olandezul Andre Muit, președintele Asociației de caritate „Betania” din Bacău.

Fiecare kilometru din călătoria băcăuanului poate fi ,”cumpărat” în schimbul unei donații. în varianta 1 km =1 euro direct în contul Asociației Betania, prin Paypal.

Anton Duma va purta mesajul campaniei pe un traseu care va traversa orașele Iași, Vaslui, Tecuci, Galați, Tulcea, Constanța, Călărași, București, Alexandria, Caracal, Craiova, Turnu Severin, Timișoara, Arad, Oradea, Satu Mare, Cluj, Dej, Bistrița, Sighetu Marmației, Câmpulung Moldovenesc, Gura Humorului, Suceava, Botoșani, Brașov, Sibiu, Alba Iulia, Reghin, Gheorgheni, Miercurea Ciuc, Comănești.

„Dincolo de termenii ‘tehnici’ ca deprinderi de viață independentă, abilități ori asistență socială, sunt oamenii tineri cu vise, dorințe, speranțe. Mai exact, cele prin care doresc să-și construiască o viață demnă. Ei bine, o mână de ajutor pentru a începe transformarea acestor vise și speranțe în realitate vreau să dau și eu. Prin prezența mea în marile orașe ale țării doresc să atenționez asupra existenței unor ființe aflate în prag de maturitate și care vor să pășească în viața publică având capul sus, cinstite și încrezătoare. Sunt convins că voi găsi destui semeni care să înțeleagă acest mesaj”, a declarat  Anton Duma.

Potrivit acestuia, de-a lungul călătoriei va ține un jurnal zilnic, încluzând atât întâmplările de peste zi, dar și „poveștile” unor donații deosebite nu numai ca valoare bănească, dar și umanitară. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata