Un băieţel român din Dover – unul dintre cei mai inteligenţi oameni din Marea Britanie

Cea mai inteligentă persoană din Dover (Marea Britanie) este un băieţel român de 11 ani, relatează publicaţia Dover Express în ediţia sa online.

Mihail Iulian Bărăscu, care vorbeşte engleza perfect, se află în topul celor celor mai inteligenţi 1% dintre oamenii din Marea Britanie.

Copilul geniu a solicitat recent să facă parte din comunitatea Mensa şi a obţinut un scor de 162 la testul IQ, mai mult decât Stephen Hawking şi Albert Einstein.

Fire creativă, Iulian este cel mai fericit la calculatorul său şi a început să scrie un roman, declarând: ‘Nu spun că nu îmi place realitatea — dar poate fi plictisitoare câteodată’.

Jurnaliştii de la Dover Express au vizitat familia lui Mihai, stând de vorbă cu părinţii acestuia care au spus că s-au mutat în Marea Britanie în anul 2009.

În mai puţin de două ore cât au stat de vorbă jurnaliştii cu părinţii săi, băiatul le-a explicat jurnaliştilor cum a apărut Universul (contestând teoria lui Stephen Hawking) şi de ce puiul a apărut înaintea oului.

Mama băiatului, Gabriela (40 de ani), medic stomatolog, declară: ‘Are atât de multă imaginaţie. Uneori este prea mult. Noi îi spunem să o lase mai încet’.

Tatăl băiatului spune că deşi mintea copilului îl aduce deseori în discuţii contradictorii cu părinţii săi, ‘în definitiv este un copil foarte bun şi nu vrem să-l forţăm mai mult’. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata