Un copil născut mai târziu este mai avantajat din punct de vedere al sănătăţii şi educaţiei

Un copil născut mai târziu ar fi mai avantajat din punct de vedere al sănătăţii şi educaţiei – arată un studiu realizat de cercetători germani şi preluat de 7sur7.be.

Se spune adesea că este mai bine să nu faci copii după 40 de ani, existând riscuri de avort, o probabilitate mai mare de anomalii cromozomiale etc. Studiul realizat de un Institut de cercetări demografice din Germania minimalizează aceste păreri.

Studiul s-a desfăşurat pe 1,5 milioane de suedezi şi a demonstrat că a avea copii mai târziu le-ar aduce acestora mai multe avantaje. O mamă mai în vârstă ar avea mai multă grijă de sănătatea copiilor şi s-ar ocupa mai mult de dezvoltarea facultăţilor lor intelectuale. Aceste avantaje nu sunt direct legate de vârsta mamei, ci de faptul că starea socială şi condiţiile de sănătate evoluează cu anii.

„Riscurile unei naşteri la o vârstă mai înaintată sunt depăşite de beneficiile înregistrate în acest caz. Părinţii vorbesc doar despre inconvenientele unei sarcinii târzii, dar nu sunt conştienţi de efectele pozitive ale acesteia”, arată directorul Institutului pentru cercetări demografice „Max Planck”.

Prin urmare, nu trebuie neglijate riscurile legate de o sarcină târzie, însă studiul cercetătorilor germani arată că acest lucru are efecte benefice asupra copilului, încheie 7sur7.be. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata