Un fermier moldovean şi-a câştigat faima cu legumele sale uriaşe: „Secretul este în seminţe”

Un moldovean stabilit în regiunea rusă Penza, Ivan Dulapchy reuşeşte, an de an, să obţină recolte cu roşii uriaşe, castraveţi de peste un kilogram şi pepeni de 15 kg. Agricultorul face agricultură fără a apela la aditivi chimici şi OMG-uri , scrie fermierul.md.

Cele mai mari legume din regiunea Sursc, cresc în satul Lighthouse Lopatinskii. Despre fermierul Ivan Dulapchy circulă zeci de legende şi de nenumărate ori, legumicultorul a devenit subiectul articolelor de presă sau de pe bloguri.

 

  • Seminţele şi dragostea

Ivan Dulapchy este originar din Republica Moldova. La sfârşitul anilor ’90 s-a mutat în zona Lopatinsky. A lucrat o perioadă la ferma din provincia Sursko, apoi s-a descurajat. După 23 de ani de viaţă în regiunea Penza, Ivan a reuşit să organizeze cultivarea proprie de castraveţi, cartofi, rosii, dovleci, pepeni, vinete, dovlecei. Toate la dimensiuni peste medie.

„Eu de 50 de ani lucrez la pământ. Aici este foarte fertil , dar greu. Dacă nu-i muncă, nici pământul nu ajută. Eu şi soţia mea suntem la cinci dimineaţa în picioare. Secretul nostru sunt soiurile de la Sud. Când ne-am mutat aici, localnicii ne speriau că nimic nu va creşte şi că trebuie numai seminţe locale, dar noi în fiecare an aducem seminţe de la sud şi se făceau tot mai mari.

Cea mai mare roşie pe care am crescut-o, cântăreşte un kilogram 350 de grame. Pepene verde, în cazul în care este un an bun, ajunge la douăzeci de kilograme. Guvernatorul regiunii a fost aici de două ori şi i-au plăcut legumele noastre, a rămas surprins. Secretul este în seminţe şi dragostea depusă”, spune fermierul.

Localnicii îl numesc fermierul-minune, iar cei care trec prin vizită rămân impresionaţi. Unii dintre ei îşi iau câte roşii sau castraveţi ca amintire, dar la cât de gustoase sunt, mănâncă legumele pe drum.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata