Un fost oficial chinez de la căile ferate a fost condamnat la moarte pentru corupţie

Un fost oficial de la căile ferate din China a fost condamnat miercuri la moarte pentru corupție, dar pedeapsa va fi comutată în închisoare pe viață, după doi ani de bună purtare, potrivit mass-media, acesta fiind cel mai recent caz dintr-o serie de cazuri de corupție care au afectat rețeaua feroviară din țara asiatică, relatează Reuters.

Wen Qingliang a fost concediat din funcția de director al biroului de căi ferate din orașul Kunming /sud-vest/, în 2011, pentru probleme ‘disciplinare’, eufemismul uzual pentru corupție în China.

Potrivit tribunalului din Beijing, Wen a luat mită în valoare de peste 20 milioane de yuani (3,3 milioane de dolari) între 2005 și 2011 pe când lucra în provincia Shanxi, în schimbul favorizării unor companii care aveau legătură cu proiecte în domeniul căilor ferate, a transmis agenția Xinhua.

Condamnarea sa la moarte va fi comutată după doi ani, a adăugat Xinhua, ceea ce înseamnă că după doi de bună purtare el va avea o condamnare pe viață. Comutarea pedepsei a fost acordată deoarece autoritățile au recuperat o mare parte din câștigurile ilicite ale inculpatului.

Iubita lui Wen, Zhong Hua, care este acuzată de complicitate cu acesta, va fi judecată separat. Căile ferate din China au intrat în atenția oficialilor din combaterea corupției și a publicului după un scandal în care fostul ministru al căilor ferate Liu Zhijun a fost acuzat de corupție și abuz de putere. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata