Un japonez de 111 ani – cel mai longeviv bărbat din lume

Japonezul Sakari Momoi, în vârstă de 111 ani, a fost recunoscut miercuri la Tokyo drept cel mai longeviv bărbat din lume de către organizația Guinness World Record, care i-a înmânat un certificat în acest sens, relatează EFE.

Sakari Momoi a primit această recunoaștere după încetarea din viață, în luna iunie a acestui an, a unui imigrant polonez în SUA, Alexander Imich, cu doar o zi mai în vârstă decât el, a precizat organizația într-un comunicat.

Emoționanta ceremonie de înmânare a certificatului s-a desfășurat la Tokyo, la căminul pentru bătrâni care îl găzduiește, în prezența rudelor, prietenilor, autorităților locale și jurnaliștilor.

‘Mi-ar plăcea să mai trăiesc încă doi ani’, a declarat Momoi, după ce a primit documentul care îi atesta recordul.

Sakari Momoi s-a născut la 5 februarie 1903 în localitatea Minamisoma, din prefectura Fukushima, iar în prezent se bucură de o ‘stare de sănătate bună’ și poate mânca de trei ori pe zi, după cum a declarat pentru agenția Kyodo un purtător de cuvânt al primăriei din Saitama, unde este domiciliat bătrânul.

Cel mai longeviv bărbat din lume a dus ‘o viață liniștită’, a fost profesor de agrochimie și director, iar printre pasiunile sale se numără lectura, în special din poezia chineză, potrivit Guinness World Record.

Cea mai longevivă femeie din lume este japoneza Misao Okawa, în vârstă de 116 ani, care s-a născut la 5 martie 1898.

Japonia este, după Monaco, țara cu cea mai mare speranță de viață din lume: peste 80 de ani, atât în cazul bărbaților, cât și în cel al femeilor. Potrivit ultimelor date disponibile, preluate de EFE, speranța de viață este de 80,21 ani pentru bărbați și de 86,61 ani pentru femei. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES) Foto: japantimes.co.jp

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata