Un nepot al lui Gigi Becali, reţinut pentru evaziune fiscală şi spălare de bani

Viorel Tudorache, nepot și fin al lui Gigi Becali, a fost reținut joi de procurorii Parchetului Capitalei, pentru 24 de ore, într-un dosar în care este acuzat de evaziune fiscală și spălare de bani.

Potrivit anchetatorilor, Viorel Tudorache ar fi vândut un imobil din sectorul 2 al Capitalei fără a emite factură, pentru a se sustrage astfel de la îndeplinirea obligațiilor fiscale.

„În urma cercetărilor s-a stabilit faptul că bărbatul, în calitatea sa de reprezentat legal al unei societăți, ar fi vândut un imobil din sectorul 2 al Capitalei fără a emite factură fiscală, în scopul de a se sustrage de la plata taxelor și impozitelor. Cercetările se fac pentru săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală pentru neplata taxelor și impozitelor și, de asemenea, pentru spălare de bani, întrucât acesta ar fi scos banii din societatea respectivă în mod fraudulos. În urma perchezițiilor au fost ridicate mai multe documente, înscrisuri și unități de stocare”, a declarat joi purtătorul de cuvânt al Poliției Capitalei, Bogdan Ghebaur.

Surse judiciare au afirmat că imobilul respectiv este fostul cinematograf Aurora.

Reținerea lui Viorel Tudorache are loc după ce joi polițiștii Capitalei, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul București, au pus în aplicare șase mandate de percheziție, în București și județul Ilfov, într-un dosar privind săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală și spălare de bani.

„În perioada octombrie 2010 — ianuarie 2011, persoanele vizate au omis înregistrarea în evidența contabilă a unei societăți comerciale a unor venituri în cuantum de aproximativ 6.500.000 lei încasate, în mod repetat, în urma vânzării unui imobil (teren și construcție nefinalizată), situat pe raza sectorului 2 din București, cauzând bugetului de stat prejudiciu în cuantum de 2.358.859 lei, reprezentând TVA și impozit pe profit”, informa Parchetul Tribunalului București. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata