Un număr de 19 companii româneşti participă la Târgul internaţional de turism ”IMEX”, de la Frankfurt

Un număr de 19 companii româneşti participă, în perioada 20 – 22 mai, la cea de-a noua ediţie a târgului internaţional de turism’ IMEX’, de la Frankfurt (Germania), se arată într-un comunicat al Autorităţii Naţionale pentru Turism.

Potrivit ANT, manifestarea este considerată cel mai important eveniment din lume dedicat industriei M.I.C.E. (Meetings, Incentives, Conferences Exhibitions), iar România participă încă de la prima ediţie a târgului. Pe lângă târgul în sine au loc manifestări conexe precum prezentări de destinaţii, cross marketing specializat pe evenimente, modele informatice revoluţionare etc.

Târgul se adresează specialiştilor din turism şi din sectorul de organizări de evenimente şi congrese.

În cadrul târgului expun 3.500 de expozanţi din 150 de ţări, târgul fiind vizitat anul trecut de aproximativ 10.000 de specialişti din 97 de ţări.

Potrivit ANT, o mare parte a veniturilor generate de activitatea de incoming vine din sectorul evenimentelor. Industria MICE asigură la ora actuală aproximativ jumătate din încasările totale din turism în România. .

‘În 2014 sosirile turiştilor străini în România marchează un trend pozitiv pentru incoming, o activitate complexă care include şi industria de evenimente (MICE). Astfel, statisticile sunt încurajatoare pentru acest segment cu un real potenţial de dezvoltare în ţara noastră, ţinând cont şi de faptul că majoritatea străinilor care vin în România merg în Bucureşti şi oraşele mari. Participarea la IMEX se alătură altor acţiuni ale ANT de sprijinire a aşa-numitului sector MICE, desfăşurate pe plan intern în colaborare cu cei mai importanţi reprezentanţi ai organizaţiilor implicate în domeniul turismului şi în mod specific pe acest segment’, a declarat Răzvan Filipescu, preşedintele ANT.

Pe perioada celor trei zile de târg vor fi susţinute prezentări pentru grupuri, reprezentând agenţi organizatori de evenimente şi conferinţe sau congrese din Italia, Austria, Franţa, Polonia, Slovenia, Slovacia, Germania, Marea Britanie, SUA, Canada, Croaţia, Grecia, Brazilia şi Portugalia. Agenţii invitaţi vor participa la prezentări despre România ce vor fi urmate de degustări de produse tradiţionale româneşti, vinuri şi ţuică.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata