Un olandez le „mulţumeşte” celor care au doborât avionul malaezian pentru că i-au ucis fiica adolescentă

Un olandez îndoliat de moartea fiicei sale în vârstă de 17 ani le-a transmis un mesaj de o ironie mușcătoare celor care, indiferent cine ar fi aceștia, au doborât avionul de pasageri căzut joia trecută în Ucraina. Tatăl îndurerat le adresează ‘mulțumiri’ pentru că i-au ucis ‘scumpul și unicul copil’, relatează luni AFP.

‘Vă mulțumesc foarte mult, domnule Putin, domnilor lideri separatiști sau ai guvernului ucrainean, pentru asasinarea scumpului și unicului meu copil’, punctează Hans de Borst într-o scrisoare publicată luni de media din Olanda.

‘Brusc, ea nu mai este. A fost lovită mortal în mijlocul cerului într-o țară aflată în război’, adaugă Hans de Borst făcând referire la fiica sa Elsemiek, care mergea în vacanță în Malaezia.

Avionul 777 al companiei Malaysia Airlines care zbura pe ruta Amsterdam-Kuala Lumpur s-a prăbușit joi în estul Ucrainei, într-o zonă controlată de separatiștii proruși, cu 298 de persoane la bord, dintre care 193 olandezi. Se bănuiește că avionul a fost doborât de o rachetă, iar acuzațiile în acest sens îi vizează mai ales pe separatiști, care ar fi folosit o rachetă furnizată de Rusia, care la rândul ei acuză guvernul ucrainean.

‘Elsemiek urma să-și dea la anul examenul de absolvire a studiilor secundare, împreună cu cele mai bune prietene ale ei, Julia și Marina. Era o elevă bună și dorea să meargă la universitatea din Delft să studieze ingineria civilă’, menționează tatăl tinerei în scrisoare.

‘Sper că sunteți mândri că ați distrus tânăra ei viață și că veți putea să vă priviți fără să tremurați în oglindă’, mai adaugă olandezul îndoliat. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata