Un paraşutist norvegian a scăpat la limită de un meteorit – VIDEO

Un paraşutist norvegian a scăpat la limită de un meteorit care a trecut pe lângă el la o distanţă de câţiva metri în timpul unui salt în spaţiul aerian al Norvegiei, potrivit unei înregistrări video difuzate joi seara de canalul public de televiziune NRK, relatează vineri site-ul 20minutes.fr.

În înregistrare, făcută de camerele montate pe casca sportivului, se poate vedea cum o piatră trece cu mare viteză în apropierea imediată a lui Anders Helstrup, care tocmai îşi deschisese paraşuta.

”Ne-am gândit la toate scenariile posibile: Să fi fost ceva ce fusese în rucsacurile noastre ? Sau era un obiect căzut din avion ? Sau era ceva ce aparţinea altor paraşutişti ?”, a declarat Helstrup pentru NRK.

Pe baza imaginilor, geologul Hans Amundsen a ajuns la concluzia că ”OZN-ul” /obiectul zburător neidentificat/ este un meteorit, ”o spărtură” /rocă/ provenită din Centura lui Jupiter şi filmată — ceea ce ar fi o premieră mondială în caz de confirmare — în faza sa de ”zbor sumbru”, adică post-incandescenţă.

Această ”întâlnire de gradul trei” a avut loc în iunie 2012 în sudul Norvegiei. De atunci, regiunea este cercetată în încercarea de a găsi ”piatra celestă”. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata