Un pitbull a salvat din incendiu un băiat de 13 ani cu deficienţe de auz

Un pitbull a devenit erou în Indianapolis (SUA) după ce a salvat din incendiu un băiat de 13 ani, cu deficiențe de auz, scrie duminică The Independent în ediția sa electronică.

Băiatul, Nick Lamb, care s-a născut cu deficiențe de auz, era singur acasă și adormise fără dispozitivele sale auditive când în locuință a izbucnit, miercuri seara, un incendiu. Deși focul se răspândise iar casa se umpluse de fum, băiatul nu a putut auzi lătratul de avertizare al câinelui, Ace. În loc să fugă să se salveze, patrupedul a început să îl lingă pe față pe băiat până când acesta s-a trezit.

‘Ace m-a lins pe față și m-a trezit. Îi tot spuneam să se oprească. Am crezut că vrea să îl hrănesc’, a declarat Nick Lamb, care a reușit să iasă din casă, împreună cu câinele, acoperindu-și gura și nasul cu un tricou.

Lindsay Bernard, mama lui Nick, a declarat pentru o agenție de știri că pitbullul a fost cel responsabil de salvarea vieții lui Nick, pentru că el nu s-ar fi trezit din cauza zgmotelor.

Incendiul a provocat pagube în valoare de 175.000 de dolari proprietății, însă toți îi sunt îndatorați acum lui Ace pentru fapta sa. Un alt animal care se afla în casă, o pisică, a fost salvată abia după sosirea pompierilor și a fost dusă la un cabinet veterinar pentru recuperare după fumul inhalat. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata