Un „Pompei subacvatic”, descoperit în apropierea insulei greceşti Delos

Mai multe ruine ale unei așezări antice au fost descoperite în apele Mării Egee, în dreptul insulei grecești Delos, de un grup de cercetători eleni, relatează The Independent.

Denumită „micul Pompei subacvatic” de către presa locală, așezarea se găsește la circa doi metri adâncime, a indicat publicația Discovery News.

După cum a anunțat Ministerul grec al Culturii, vestigiile sunt ale unui atelier de olărit asemănător celor de la Pompei și Herculaneum. Descoperirea rămășițelor unui cuptor și a 16 vase de teracotă infirmă vechile ipoteze potrivit cărora ruinele din adânc ar fi provenit de la un port.

În același lor s-au mai descoperit și ruinele altor clădiri, care par să se fi prăbușit înainte de a fi acoperite de ape.

Delos este unul dintre cele mai importante locuri pentru mitologia, istoria și arheologia din Grecia, iar unele dintre numeroasele artefacte descoperite pe insulă sunt expuse la muzeul de arheologie local sau la Muzeul Național de Arheologie din Atena. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES) Foto; Discovery News

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata