Un primar mexican s-a ”căsătorit” cu un crocodil – VIDEO

Primarul unei localități mexicane, Joel Vásquez Rojas, s-a ”căsătorit” cu un crocodil, mireasa, un exemplar de un metru lungime, fiind împodobită cu un voal alb.

Evenimentul, de la care nu a lipsit tradiționalul dans al ”mirilor” după ceremonia religioasă, a avut loc într-o așezare de pescari, San Pedro Huamelula,din statul mexican Oaxaca, ai cărei locuitori consideră crocodilul drept ”o prințesă” care le va aduce noroc în sezonul pescuitului, relatează marți cotidienele spaniole ABC și La Razon.

Căsătoria ‘prințesei’ cu edilul reprezintă continuarea unei vechi tradiții care se mai păstrează încă, după cum a explicat Joel Vásquez Rojas, pentru ziarul mexican ‘Milenio’.

În zona San Pedro de Huamelula este în curs de elaborare proiectul unei rezervații federale de protecție a crocodililor în zonele umede situate pe coasta Pacificului, în care numărul acestor animale a crescut foarte mult în ultimii ani. Vor fi, prin urmare, necesare un recensământ al reptilelor și stabilirea unor norme pentru capturarea acestora.

Există însă și zone în care crocodilul este văzut ca un dușman și este vânat. Zonele Lagunas de Chacahua și Bahías Manialtepec au început să fie monitorizate, după ce s-au înregistrat atacuri ale reptilelor.

Autoritățile din Jamiltepec, Tututepec și Pinotepa Nacional au alertat în legătură cu excesiva prezență a viperelor și crocodililor, care, după ploi torențiale și inundații, au ieșit din habitatul lor natural și au ajuns pe la casele din zona de coastă, potrivit ziarului mexican. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata