Un pui de leu a fost adoptat de o căţeluşă la o grădină zoologică privată din estul Poloniei

Un pui de leu venit pe lume acum zece zile la o grădină zoologică privată din apropiere de Lublin a fost adoptat de o cățelușă, alăturându-se celor cinci pui ai acesteia, scrie agenția France Presse.

Puiul de leu, botezat Parys, a fost ignorat de mama lui încă de la naștere, iar tatăl l-a abandonat. Se întâmplă ca animalele să-și abandoneze puii, a declarat, pentru AFP, Krzysztof Zerdzicki, proprietarul micii grădini zoologice situate în localitatea Wojciechow, în apropiere de Lublin, în estul Poloniei.

Acesta a decis să încredințeze puiul de leu cățelușei Carmen, din rasa Bobtail, care cu câteva zile înainte adusese pe lume cinci pui. Retincentă la început, aceasta a acceptat puiul de leu, care a fost primit bine și de ‘frații’ lui căței, a spus Zerdzicki.

Fiind mult mai gurmand decât puii de câine, puiul de leu beneficiază de mâncare suplimentară și în decurs de o lună va trece pe alimentația cu carne.

Potrivit lui Krzysztof Zerdzicki, Parys va rămâne alături de mama adoptivă încă două luni. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata