Un pui orfan de vidră de mare, salvat şi învăţat de oameni să fie vidră

Un pui de vidră de mare în vârstă de o săptămână a fost abandonat pe plaja Coastways Beach la nord de Santa Cruz și a reușit să supraviețuiască singur o noapte, informează postul american de televiziune KSBW.

Puiul a fost găsit pe 30 septembrie de o persoană care l-a auzit plângând. Mica vidră de mare se afla însă la distanță și nu a putut fi recuperată până dimineața următoare. Pe 1 octombrie, puiul era în același loc, iar experții veniți la fața locului au stabilit să el rămăsese orfan.

O echipă de salvare de la California Department of Fish and Wildlife l-a dus la Monterey Bay Aquarium, unde a fost hrănit și îngrijit patru săptămâni, după care experții au considerat că nu poate fi eliberat în natură și l-au trimis la Shedd Aquarium din Chicago, scrie ksbw.com.

„Shedd Aquarium, cu 25 de ani de experiență în îngrijirea fragililor pui de vidră de mare, a acceptat rapid solicitarea Monterey Bay Aquarium de a oferi micului orfan o locuință permanentă”, a precizat Shedd Aquarium.

Micul și pufosul pui de vidră de mare a ajuns la Chicago pe 28 octombrie. El are acum 5 săptămâni și deocamdată poartă numele de „Pup 681”.

Crește rapid și a început să-și folosească înotătoarele din spate la înot. „Echipa noastră de îngrijire îl învață acum pe pui cum sa fie o vidră”, a declarat Tim Binder, vicepreședinte al Colecțiilor de Animale de la Shedd Aquarium, citat de ksbw.com. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata