Un secol de înţelepciune, cuprins într-un singur om – VIDEO

19

Alice Sommer s-a născut la Praga în 1903, iar la 39 de ani a devenit o pianistă foarte apreciată. În 1942, viaţa ei s-a transformat în zbucium şi tragedie. Toată familia ei a fost trimisă în lagărele de concentrare naziste. Mama şi tatăl ei au fost omorîţi, dar ea a supravieţuit pentru fiul ei, datorită unei conjuncturi în care  naziştii au creat un film de propagandă, în avantajul lor, despre talentul acestei pianiste.

În fiecare zi, ea stătea pe o duşumea murdară şi rece, linistindu-l pe fiul ei şi ştiind că peste câteva clipe urma să cânte la pian, iar dacă prestaţia nu i-ar fi mulţumit pe conducătorii nazişti, ea şi fiul ei ar fi fost exterminaţi pe loc. Cumva a reuşit să supravieţuiască, iar povestea fascinantă a vieţii ei a devenit o lecţie preţioasă pentru fiecare om aflat într-un moment de descumpănire.

„Reacţia mea la viaţă este să nu mă vait, să nu mă plâng mereu că totul este teribil… NU E TOTUL TERIBIL!”

La această vârstă, Alice trăieşte singură fără nici un fel de asistenţă. Ea încă exersează la pian trei ore pe zi. „Ştiu despre lucrurile rele, dar mă uit acolo unde văd binele”, spune aceasta, arătând o putere a inimii şi o bucurie a vieţii rar întâlnită în zilele noastre.

Vizionare plăcută!

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata