Un spaniol a câştigat marele premiu al Euroloteriei 2014: 137 de milioane de euro

Este fără îndoială singurul spaniol care s-a bucurat vineri seară, 13 iunie, în pofida înfrângerii dureroase pe care echipa națională a Spaniei a suferit-o la Campionatul Mondial de Fotbal în fața Olandei (1-5): el a câștigat marele premiul al Euroloteriei de anul acesta în valoare de 137.313.501 de euro, informează sâmbătă AFP.

Acest spaniol a fost singurul care a nimerit combinația de 7 numere norocoase pentru a câștiga această sumă fabuloasă. Este cel mai mare câștig obținut vreodată de Spania la loteria europeană. Recordul la Euroloterie (Euro Lottery) datează din 10 august 2012 și este deținut de un cuplu britanic care a câștigat 190 de milioane de euro.

Nouă țări participă la Euro Lottery (Franța, Marea Britanie, Spania, Luxemburg, Belgia, Elveția, Portugalia, Irlanda, Austria), ceea ce înseamnă în total zece loterii, având în vedere că Elveția participă cu două loterii regionale.

Franța deține cel mai mare număr de câștigători ai marelui pot (84), urmată de Spania (73) și de Marea Britanie (68). Fiecare jucător beneficiază de o șansă din 116.531.800 pentru a nimeri toate cele șapte numere din primul rând. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata