Un tricolor de 150 de metri va fi purtat pe străzile din Sf. Gheorghe de Ziua Unirii

Un drapel tricolor în lungime de 150 de metri va fi purtat, sâmbătă, 24 ianuarie, pe străzile din Sfântu Gheorghe de către participanții la manifestările dedicate Unirii Principatelor Române.

Coloana va porni la ora 11,00 din fața Bisericii ‘Buna Vestire’ din Sfântu Gheorghe (aflată lângă Jandarmerie), după oficierea unui Te-Deum închinat făuritorilor Unirii de la 24 ianuarie 1859, și va străbate Bulevardul Grigore Bălan și Bulevardul 1 Decembrie 1918, după care va ajunge în Piața ‘Mihai Viteazul’ unde va avea loc un spectacol folcloric românesc susținut de formații din localitățile Vâlcele Barcani, Covasna și Sita Buzăului. Tot aici vor avea loc, de la ora 13,00 festivitățile militare și religioase organizate de Prefectura Covasna împreună cu Garnizoana din Sfântu Gheorghe.

Ideea organizării marșului Unirii și desfășurării drapelului tricolor aparține unui licean din Sfântu Gheorghe, Cosmin, care a făcut mobilizare pe o rețea de socializare și a obținut acordul Forumului Civic. Drapelul de 150 de metri a fost confecționat la Chișinău și a fost folosit la mai multe evenimente organizate de Platforma Unionistă Acțiunea 2012, care susține unirea Basarabiei cu România.

‘Cu ocazia zilei de 24 Ianuarie îi invit pe toți românii din județul Covasna și nu numai să sărbătorească Mica Unire împreună cu noi. În această zi, vom desfășura în municipiul Sfântu Gheorghe cel mai lung drapel din județ (150 de metri), drapel oferit de către Platforma Unionistă Acțiunea 2012 (…) Vă aduc la cunoștință că această defilare e una de sărbătoare, deci trebuie să fim buni, fericiți și liniștiți. Orice manifestare sau mesaj transmis împotriva altei națiuni sau împotriva unei persoane se va pedepsi conform legii. Trebuie să demonstrăm tuturor că suntem niște oameni liniștiți și prietenoși. Vă aștept cu multă bucurie!’, scrie Cosmin pe pagina sa de facebook.

Cosmin este tânărul care anul trecut, pe 15 martie, s-a fotografiat cu tricolorul românesc în centrul municipiului Sfântu Gheorghe, unde se desfășurau manifestările dedicate Zilei maghiarilor de pretutindeni, și a fost amenințat cu moartea după ce a postat imaginile pe pagina sa de socializare. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
1 Comentariu
  1. Castin spune

    Bravo Cosmin,

    Patriotii cu tricolorul in inima Romaniei!
    Patrihotii in parlamentul Romaniei!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata