Un tunel cu restaurante şi capelă, aflat la 30 de metri adâncime într-un gheţar, va fi deschis publicului în Islanda

Autoritățile din Islanda vor deschide în 2015 un tunel lung de 500 de metri care este săpat la o adâncime de 30 de metri într-un ghețar, fiind cel mai mare din Europa și unul dintre cele mai mari din lume de acest tip, scrie agenția DPA.

Tunelul, săpat în ghețarul Langjokull, va găzdui restaurante, locuri special amenajate pentru expoziții și o capelă, unde vor fi organizate nunți pentru cei acre doresc să se căsătorească într-un ghețar. Va fi deschis publicului timp de opt luni în fiecare an.

Agenția de Mediu a Islandei și-a dat acordul pentru deschiderea acestui tunel, existând inițial temeri din partea Autorității de Sănătate Publică din Islanda privind efectele proiectului asupra poluării mediului. Organizatorii se așteaptă ca acest tunel să atragă aproximativ 20.000 de vizitatori anual, cu 4.000 mai mult decât media actuală a celor care vizitează calota glaciară din Langjokull, potrivit icelandreview.com.

Langjokull este cea de-a doua calotă de gheață ca mărime din Islanda, după Vatnajokull, și se află la o altitudine de 1.250 metri deasupra nivelului mării. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata