UNESCO a lansat pe internet Biblioteca Mondială a Ştiinţei

Organizația Națiunilor Unite pentru Educație, Știință și Cultură (UNESCO) a anunțat lansarea pe internet a unei biblioteci științifice accesibile gratuit pentru studenți și comunitatea științifică, evenimentul având loc cu ocazia Zilei mondiale a științei în folosul păcii, informează EFE.

Biblioteca Mondială a Științei (WLoS, după numele în limba engleză) beneficiază de colaborarea și patronajul revistei științifice ‘Nature’ și a laboratorului farmaceutic ‘Roche’ și urmărește că asigure ‘accesul studenților din întreaga lume, în special a celor din regiunile sărace, la cele mai recente informații științifice’, a precizat un comunicat al UNESCO. În plus, oferă ‘studenților posibilitatea de a-și împărtăși experiențele și de a participa la dezbateri cu alți studenți’.

Pentru moment, biblioteca virtuală conține peste 300 de articole de referință, 25 de volume și mai bine de 70 de înregistrări video oferite de revista ‘Nature’. Cu ajutorul acestui instrument, UNESCO dorește să susțină egalitatea de șanse, să amelioreze calitatea învățământului, să promoveze știința și educația și să impulsioneze schimbul de bune practici dintre studenți și oamenii de știință. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata