UniCredit SpA va concedia 8.500 de angajaţi, după ce a raportat pierderi record de 14 miliarde de euro, în 2013

Cea mai mare bancă italiană, UniCredit SpA, va concedia, până în 2018, aproximativ 6% din forţa sa de muncă, măsura făcând parte din planul său strategic, după ce, în 2013, a înregistrat pierderi record de 14 miliarde de euro (19 miliarde de dolari), transmit AP şi BBC.

În 2012, UniCredit a înregistrat un profit net de 865 de milioane de euro.

Banca va renunţa la 8.500 de angajaţi, din care 5.700 în Italia, ceea ce va duce la economii de 700 de milioane de euro până în 2018. Planul strategic prevede obţinerea unui profit net de două miliarde de euro anul acesta şi triplarea câştigurilor până la 6,6 miliarde de euro în 2018. De asemenea, vor fi efectuate investiţii de 4,5 miliarde de euro pentru majorarea veniturilor.

Directorul general al UniCredit, Federico Ghizzoni, a apreciat că 2013 ‘a reprezentat un punct de cotitură’, iar banca va majora creditarea ‘şi va sprijini economia în Italia şi în Europa’.

În 2013, banca italiană a pus deoparte 13,7 miliarde de euro pentru a acoperi pierderile din credite neperformante.

Chiar dacă UniCredit a raportat marţi pierderi record de 14 miliarde de euro, acţiunile băncii au urcat la bursa de la Milano cu aproape 6%, după ce aceasta a anunţat că nu va avea nevoie de o majorare a capitalului şi va trece cu bine procesul de verificare a calităţii activelor demarat de BCE.

Printre instituţiile din zona euro ce vor fi supuse verificării calităţii activelor se află şi băncile cu subsidiare în România: Raiffeisen Zentralbank Oesterreich AG şi Erste Group Bank AG (Austria), Bank of Cyprus (Cipru), Groupe Credit Agricole, BNP Paribas şi Societe Generale (Franţa), National Bank of Greece, Eurobank Ergasias, Piraeus Bank, Alpha Bank AE (Grecia), UniCredit SpA şi Intesa Sanpaolo SpA (Italia), ING Groep NV (Olanda), Banco Comercial Portugues (Portugalia).

Indicele de adecvare a capitalului Tier 1 al UniCredit a urcat la 10,4% la sfârşitul lui 2013.

În România, UniCredit Țiriac Bank a obţinut anul trecut un profit net consolidat de 87,7 milioane lei (19,8 milioane euro), menţinând astfel un nivel al profitabilităţii peste media sistemului bancar.

UniCredit Țiriac Bank este parte a grupului UniCredit, bancă europeană de top cu prezenţa cea mai extinsă din Europa Centrală şi de Est. În România, UniCredit Țiriac Bank este una dintre principalele instituţii financiare, oferind servicii şi produse pentru aproximativ 600.000 de clienţi activi, prin intermediul a 188 sucursale.

Grupul UniCredit este prezent pe piaţa din România şi prin intermediul partenerilor: UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, Pioneer Asset Management, UniCredit Consumer Financing (UCFin) si UniCredit Business Integrated Solutions (UBIS). (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata