UNSAR: Prin redistribuirea primelor RCA, cei cu un grad de risc scăzut vor plăti mai mult

Redistribuirea primelor de asigurare privind RCA va avea drept consecință faptul că șoferii cu un grad de risc mai scăzut ar urma să plătească pentru cei cu un grad de risc mai ridicat, se arată într-un comunicat de presă al Uniunii Naționale a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România (UNSAR), remis, miercuri.

„Redistribuirea primelor de asigurare la celelalte categorii de vârstă (de la cea a tinerilor — n.r.) va avea drept consecință faptul că șoferii cu un grad de risc mai scăzut ar urma să plătească mai mult pentru asigurarea RCA, astfel încât asigurătorii să poată acoperi daunele ce decurg inclusiv din accidentele de autovehicule pe care le produc șoferii din categoriile cu grad de risc foarte mare”, se arată în comunicat.

UNSAR precizează că tinerii posesori de permis reprezintă 23% din totalul șoferilor, astfel încât am putea asista la o scădere artificială a primelor pentru această categorie de vârstă, concomitent cu o majorare a celor pentru restul categoriilor de vârstă. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)
Citește și
1 Comentariu
  1. K2 spune

    …..adica eu care am permis de conducere de 20 de ani si nu am avut nici un accident sa platesc un RCA mai mare pentru cei cu carnet nou nout sau cu o vechime foarte mica la sofat? Pai sistemul asta bonus-malus ce kk maca? Astia sunt nebuni?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata