Val de demisii la Malaysia Airlines, după cele două tragedii aviatice din acest an

Nu mai puțin de 186 de membri ai personalului de cabină de la Malaysia Airlines au părăsit compania aeriană afectată de două tragedii aviatice în acest an, a anunțat operatorul, precizând că numeroase persoane care au demisionat au invocat drept motive presiunile familiale și teama pentru securitatea lor, relatează AFP.

Compania din Malaezia, un mic stat din Asia de Sud-Est care avea până în acest an o bună reputație în materie de securitate, a ajuns în prag de dezastru după două tragedii aviatice: dispariția misterioasă pe 8 martie a unui avion, cu 239 de persoane la bord, între Kuala Lumpur și Beijing (zborul MH370) și prăbușirea pe 17 iulie a unui alt aparat, cu 298 de persoane la bord (zborul MH17), după ce a fost doborât de o rachetă în spațiul aerian al Ucrainei, în timp ce survola un teritoriu controlat de separatiștii proruși.

Malaysia Airlines a precizat că 186 de membri ai personalului de cabină au părăsit compania în primele șapte luni ale anului, mulți dintre ei invocând presiuni familiale din cauza celor două catastrofe aeriene.

Secretarul general al sindicatului personalului companiei, Abdul Malek Ariff, a declarat pentru ediția de luni a cotidianului Edge Financial Daily că însoțitorilor de bord le este acum teamă să mai zboare.

Deficitul de personal de cabină îi obligă printre altele pe însoțitorii de bord să lucreze până la 12 ore pe zi, a precizat responsabilul sindicatului, care reprezintă 8.000 de salariați ai companiei, care are în total 19.500 de angajați.

Malaysia Airlines a făcut cunoscut că le oferă membrilor personalului său consiliere psihologică. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata