Vânt puternic şi precipitaţii mixte în întreaga ţară, de miercuri dimineaţă

11

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, marți, 9 februarie, o informare meteo de vânt puternic și precipitații mixte, valabilă începând din dimineața zilei de miercuri, la nivelul întregii țări.

Potrivit meteorologilor, în intervalul 10 februarie, ora 10,00 — 11 februarie, ora 14,00, vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor, cu viteze mai mari în Banat, Crișana și Dobrogea, unde rafalele vor depăși 50 — 60 km/h. La munte, în special în zona înaltă, vântul va sufla tare, cu peste 70 — 80 km/h.

Începând din după-amiaza zilei de miercuri, 10 februarie, aria precipitațiilor se va extinde, iar în zonele de deal și de munte se vor cumula cantități de apă ce vor depăși local 10 — 15 l/mp și, izolat, 30 l/mp.

În nord-vest și centru se vor semnala precipitații mixte, iar la munte se va depune strat nou de zăpadă, iar ninsoarea va fi viscolită.

ANM precizează că, în funcție de evoluția și intensitatea fenomenelor meteorologice, va actualiza informarea de vreme rea emisă marți. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata