Vasile Astărăstoae (CMR): Nu susţinem cardul de sănătate şi dosarul electronic

Colegiul Medicilor din România nu susține cardul de sănătate și nici dosarul electronic pentru că acestea nu constituie „o prioritate pentru actul medical”, a declarat marți la o dezbatere președintele CMR, Vasile Astărăstoae.

Potrivit reprezentantului CMR, în lume există doar două țări care au implementat dosarul electronic iar cardul de sănătate nu face altceva decât să spună dacă persoana este asigurată sau nu.

„(n.r. — Cardul) împiedică desfășurarea actului medical și birocratizează. Viitoarea carte de identitate va cuprinde și aceste elemente pe care le are cardul. Noi nu vom sabota, dar nu vom susține cardul și dosarul electronic. Vom susține toate acțiunile Ministerului Sănătății și ale CNAS, mai puțin aceste lucruri. Pe noi ne interesează actul profesional”, a mai spus Astărăstoae. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
1 Comentariu
  1. UN FRANAR ODIOS spune

    UN MARE DOBITOC DE CLASA VECHE! ORICUM, PERSONAL CRED CA ACEST OM VREA SA ACOPERE TOTI INCOMPETENTII DIN BREASLA. AFARA CU EL! IAR DE SE IMPLEMENTEAZA CARTEA DE SANATATE VOR DISPAREA SPAGILE SI MEDICII VOR FI CONTROLATI ELECTRONIC.CUM SE FACE CONASULE” CA ACEASTA CARTE FUNCTIONEAZA IN ALTE STATE ALE LUMII? DEMODAT; AFARA CU EL!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata