Vasile Dîncu: Proiectul unei autostrăzi între Moldova şi Transilvania merge mai departe

Proiectul unei autostrăzi între Moldova şi Transilvania ‘merge mai departe’, urmând a fi inclus în Master Planul pentru transporturi, a declarat vicepremierul Vasile Dîncu, duminică seara, la Focşani, unde a fost prezent la festivităţile prilejuite de împlinirea a 157 de ani de la Unirea Principatelor Române.

‘Eu cred că în 2018, atunci când vom aniversa 100 de ani de stat naţional unitar, munţii noştri vor fi străpunşi de două artere moderne. Una din sudul ţării către Transilvania şi alta din Moldova către Transilvania”, a precizat vicepremierul.

Vasile Dîncu a mai spus că ‘în condiţiile în care cele două proiecte nu se vor realiza, atunci înseamnă că a trecut un secol degeaba, iar unirea nu este definitivă”, afirmând că ‘unirea nu se face numai prin discursuri şi promisiuni neonorate”.

Întrebat dacă Moldova va reprezenta un capitol distinct în viitoarea strategie de dezvoltare a României, Vasile Dîncu a răspuns afirmativ.

‘Ocupă un loc important pentru că toată această strategie pe care o concepem are drept principală componentă coeziunea. Încercăm, cu alte cuvinte, să eliminăm cât se poate de mult diferenţele mari existente în prezent. De altfel, tocmai eliminarea diferenţelor mari de dezvoltare constituie unul din obiectivele mari pe care le vizăm prin noua strategie, beneficiare ale acestei dezvoltări urmând a fi toate zonele ţării”, a mai subliniat vicepremierul. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata